награди

на публиката 500 евро- определя се чрез онлайн гласуване в галерията на проекта [галерия]

награда "Венцислав Занков" 2008 - 1000евро - за най адекватно решение по проекта "всичко за мъжа"
[повече за наградата]

 

 

НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА

към проекта All-About-Him! ( A- A- H!)

 

С откриване на A- A- H! изложбата в София център приключи онлайн етапа на проекта, чийто резултати са разпространението на идеята, събиране, селектиране и онлайн публикуване на A- A- H! визуални предложения и участници в кампанията за Мъжа. С приключването на този етап се присъжда и наградата на фаворита на онлайн публиката На базата на отчетените онлайн посещения и гласуването на аудиторията от цял свят, както и по предизвикани коментари и интерпретации на онлайн зрителите - „Holy Imagination” на Щефан Боненбергер/ Stefan Bohnenberger убедително води в “пъти” пред останалите участници.

 

Наградата на онлайн публиката беше връчена от куратора на проекта Венцислав Занков, на 9-ти юни от 19 часа, на откриването на open- air експозицията ( A- A- H!),в градинката пред народния театър „Иван Вазов” в столицата. Без никакви съмнения и колебания призът от 500 евро беше отнесен от Щефан Боненбергер, който сподели радостните си коментари пред събралата се публика.

 

С изложбата приключва и втората фаза на проекта ( A- A- H!),като нанея се представи основната селекция от кандидатите, участвали в ( A- A- H!) – 50 автора от общо 12 страни от цял свят. Експозицията на открито е до края на месец юни, а „третата вълна” дейности по проекта е предвидена за месец септември, с издаването на специален каталог „Всичко за мъжа”; връчването на голямата награда „Венцислав Занков” на стойност 1000 евро, както и стартирането на билборд акцията по централните кръстовища на София с топ 10-сетте визии, селектирани от проекта.

 

A - A - H ! е съвместен проект на Гьоте институт България и вестник 39 Грама. Изложбата се организира с любезното съдействие на Столична Община, дирекция Култура. Концепцията на проекта е следствие на основната тема - „ gender ” в културната програма на Гьоте институт за Югоизточна Европа за 2008-ма: темата за пола и личностните идентификации свързани със сексуалността, а именно - Мъжът и Неговото присъствие в /късно/модерната епоха.